X

Cookies maken ons aanbod gebruiksvriendelijker en effectiever. Door de site te bezoeken, gaat u akkoord met gebruik van de cookies.

Lees meer Ok

BLUE CRANE.

Kwaliteit, vakmanschap en passie staan aan de basis van Blue Crane. Uiteraard gecombineerd met gevoel voor fashion en het gebruik van comfortabele stoffen en pasvormen.

Blue Crane komt uit de koker van overhemdenspecialist Van Winkel Fashion in Budel, ook bekend van de merken Ledûb en John Miller.
Dit betekent een jarenlange ervaring in overhemden!

 • 1949 Oprichting Van Winkel Fashion
  Oprichter Sjef van Winkel stoorde zich altijd aan onverzorgde boorden aan zijn overhemden. In 1949 heeft hij het familiebedrijf Van Winkel Fashion opgericht om zelf het perfect overhemd te kunnen maken! In het begin produceerde het bedrijf met 7 naaisters vooral overhemden voor het Nederlandse leger. Later kwam daar de productie voor collega-overhemdenfabrieken en enkele winkeliers in de regio bij. De passie van Sjef groeide uit tot een ware overhemdenfabriek - in de omgeving liefkozend 't Fabriekske genoemd - met meer dan 100 medewerkers. De machines waren geperfectioneerd voor de productie van overhemden.
 • 1963 Eerste overhemdenmerk Ledûb
  In 1963 presenteerde het bedrijf vol trots het overhemdenmerk Ledûb. Hoe eenvoudig maar vindingrijk, die merknaam. Een spiegelwoord van Budel, de Brabantse geboorteplaats van het merk, waar het hoofdkantoor nog steeds gevestigd is. Ook nu nog - bijna 55 jaar later - lopen iedere dag veel mannen rond in Ledûb!
 • 1989 Uitbreiding met luxe John Miller
  Naast Ledûb werd in 1989 een luxer overhemdenmerk geïntroduceerd, John Miller. Ook dit merk hoort bij de gevestigde overhemdenmerken in Europa! John Miller staat voor het perfecte, luxe overhemd van topkwaliteit voor elke gelegenheid.

 

 • 2016 Introductie Blue Crane
  Vanaf de start in voorjaar 2016 heeft het merk Blue Crane, built by Ledûb, een duidelijk doel: een stoer, comfortabel kwaliteitsoverhemd voor de jongere man passend in de denim fashion wereld. Kwaliteit, vakmanschap en passie staan aan de basis van dit stoere overhemdenmerk. Uiteraard gecombineerd met gevoel voor fashion en het gebruik van comfortabele stoffen en pasvormen.

 

 

 

 

 

Oorsprong van de naam Blue Crane

De naam Blue Crane staat voor het Blue van denim en Crane staat voor kraanvogel, het symbool van de gemeente Cranendonck
waar het merk zijn oorsprong vindt. Daarnaast staat de kraanvogel voor voorspoed, terwijl de metalen kraanmachine synoniem staat
voor kracht en mannelijkheid.

 

 1. The blue crane (Anthropoides paradiseus), also known as the paradise crane, is a large bird that brings prosperity.
 2. Blue - a colour between violet and green with a strong link to denim and jeans.
 3. Crane - a tall metal structure with a long horizontal arm. The metal crane is a symbol of toughness and masculinity.
 4. Blue Crane - this brand was create in the town of Cranendonck. The crane (bird) is the symbol of the town of Cranendonck.